Nathalie Schaap finalist Conservatorium Talent Award 2018

De Stentor zet Nathalie Schaap in de kijker!

 

ZWOLLE – De Zwolse zangeres Nathalie Schaap staat in de finale van de Conservatorium Talent Award. De eindstrijd wordt gehouden op zaterdag 28 april in de Verkadefabriek in Den Bosch.

De Conservatorium Talent Award is een uniek evenement dat letterlijk en figuurlijk een podium biedt aan opstormende jazzmuzikanten. Acht conservatoria uit Nederland vaardigen op 28 april hun beste studenten af die strijden om de felbegeerde Conservatorium Talent Award 2018.

Optredens

De optredens van deze geselecteerde muzikanten zijn een bijzondere gelegenheid om de sterren van morgen nu al te zien en te horen. Bijzonder is ook dat jazzmuzikanten in verschillende disciplines de degens kruisen: van zang tot gitaar en van saxofoon tot piano. Maar één dingen hebben zij gemeen: het niveau is erg hoog. Optredens zijn er van:

  • Prashant Samlal (Utrecht, gitaar)
  • Hiske Oosterwijk (Groningen, zang)
  • Daniel Clason (Rotterdam, trompet)
  • Nathalie Schaap (Zwolle, zang en contrabas)
  • Erik Verberne (Tilburg, gitarist)
  • Wouter Kühne (Amsterdam, drums)
  • Tommie Sjef Koenen (Arnhem, gitarist)
  • Luka van de Pol (‘s-Gravenhage, saxofonist)

Nathalie Schaap

Nathalie Schaap (Zwolle,1993) is een spontane gedreven zangeres met een grote liefde voor jazz. Na een opvoeding met veel klassieke muziek waarin zij verschillende instrumenten heeft bespeeld, heeft ze haar liefde voor de stem ontwikkeld. Na iets meer dan een jaar conservatorium is ze ook begonnen met Contrabas, waar ze inmiddels zeer actief mee bezig is. Nathalie streeft ernaar om deze combinatie op een eigen manier op het podium te uiten. De start van haar zangcarriére is begonnen met klassiek. Ze heeft onder meer les gehad van Maria Acda, Valerie Guillorit, Riekje Bakker, Ineke Vlogtman en Wilma Ten Wolde;, waar ze les van kreeg in het Nationaal Kinderkoor (waar ze voor het eerst kennis maakte met het Concertgebouw). Na deze periode maakte ze de switch gemaakt van klassieke naar lichte muziek.
Esther Groenenberg heeft haar voorbereid op het conservatorium, waar zij onder meer lessen volgde bij Fay Claassen, Zosja El Rhazi, Ronald Douglas, Adrienne West, Ineke van Doorn, Daniël Samkalden, Buffi Duberman, Henk de Ligt, Ruud Ouwehand, Sanna van Vliet, Rolf Delfos & Deborah J. Carter. Nathalie speelt veel in verschillende formaties. Ze streeft ernaar om zoveel mogelijk op het podium te staan, dit is immers wat ze het liefste doet.

Kijk ook op  de website van Nathalie Schaap

(bron: destentor.nl)