Laura Mvula & Metropole Orkest op North Sea Jazz 2015

11201174_10204071331616508_4052593275586591518_n

Jaaaaaaa het was eindelijk zover, ik kon echt niet geloven dat we hier stonden op het North Sea Jazz. Hetgeen waar ik 2 dagen voordat ik hier van wist nog een kaartje had gekocht voor het festival.

Het was zoo ontzettend gaaf, ik heb echt intens genoten van alles!

Even een korte omschrijving van de dag..

Zondagmorgen, na 3 uurtjes slaap i.v.m. het spelen van zaterdagavond/nacht, op naar Rotterdam!

Ik mocht een gast meenemen die ook backstage mocht en overal mocht kijken e.t.c., dus ik heb mijn hele goede vriendin Britt meegenomen.

Bij aankomst moesten we de bandjes ophalen en na een korte kijk in de zaal moesten we ons snel klaarmaken voor de soundcheck. De zaal viel wel wat tegen, was een beetje klein, er konden maar 9000 man in… Nee geintje, het was echt niet normaal groot! Dan te bedenken dat de zaal misschien wel helemaal vol zou lopen…

En het was tijd voor de soundcheck, wat echt super goed ging. We waren dus erg snel klaar, hierna was het tijd voor broodjes en hadden we de tijd om even rond te kijken in Ahoy.

Jeetje wat wat een enorm gebouw is Ahoy zeg, ik ben er nog nooit geweest, maar je kunt hier in ieder geval erg goed verdwalen.

We hadden even de tijd om om te kleden en moesten daarna inzingen en dan zou het concert van start gaan om 15:00 uur.

Dus meteen de concertkleding aan, make-up en haar gedaan!

IMAG0041
In de make-up, klaar voor het concert!

 

Hierna moesten we inzingen in een ruimte ergens in dat mega gebouw (ik weet nu nog steeds niet waar alles zit…)

Ik ben normaal bijna nooit zenuwachtig voor concerten/optredens, maar toen we aan het inzingen waren werd het me toch wel even benauwd. De zaal stroomde langzaam vol en we hadden nog 10 minuten voordat het zou beginnen.

Na ingezongen te zijn, was het showtime! Ik liep het podium op en de zaal was echt Helemaal vol, niet normaal! Na een ontzettend groot applaus en gegil kwam Laura op en hebben we een prachtig concert gegeven!

Het ging allemaal zo snel voorbij, voordat ik het wist was ik het podium alweer af. Maar ik heb genoten van elke minuut van het concert, het was Zooo mooi! En dan dat moment dat het publiek mee zingt met een nummer, daar gaan je haren toch wel even recht van overeind staan. Uiteraard moest ik als sentimentele vrouw (ik dacht dat ik dat niet was, maar het afgelopen jaar is het me veel te vaak overkomen haha) nog even een traantje wegpinken bij Father Father, wat Laura weer zo mooi zong.

Na het concert kwam er een enorme adrenaline boost, die eigenlijk de rest van de dag niet meer weg is gegaan haha. Langzaam besefte ik waar ik eigenlijk was, wat ik aan het doen was en met wie. Het was echt heel bijzonder hoe ik hier toch weer terecht ben gekomen.

Na het concert hebben we samen met Jules Buckley nog een foto gemaakt met het koor. Heel erg leuk, maar ook heel dubbel, omdat dit toch echt de laatste keer was met Laura… Maar misschien nog in de toekomst! (:

Het koor met Jules Buckley
Het koor met Jules Buckley

Na het concert kregen we nog een dinerbon, waarmee we super lekker hebben gegeten.

Backstage kregen we gratis drinken (nooit verkeerd) en mochten we overal gebruik van maken. We hoefden als ‘artiest’ niet in de rij te staan voor concerten, dus ik kon overal naar binnen lopen. Zo heb ik dus ook nog even een praatje kunnen maken met Kurt Elling. Verder liepen Lionel Richie, Dianne Reeves, Branford Marsalis, Lianne la Havas, Melody Gardot, Avishai Cohen en nog meer sicke cats er allemaal!

We hebben er echt een super mooie dag van gemaakt en deze ga ik voorlopig echt nog even niet vergeten!

Ik ben benieuwd wat het volgende avontuur gaat worden! (: