Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

A History of Jazz @ Hedon

maart 18 @ 19:00 - 23:30

Ik mag 2 stukken spelen tijdens deze show!

Beleef een avond met een culinair diner op een unieke locatie met live muziek van ruim 20 jazzartiesten!

Onder het genot van de heerlijkste gerechten vertelt saxofonist Tom Leeuwenburg het verhaal achter de jazzmuziek en haar gepassioneerde muzikanten. Laat je meenemen terug in de tijd van de “Roaring 20’s”, de muziek van de King of Swing; Glenn Miller. Hoor spannende anekdotes over de tijd van Charlie “The Bird” Parker en Miles Davis in de opkomst van de Bebop in de jaren ‘40 en de ontwikkeling naar de Hardbop en Free Jazz in de jaren ’60. Ontdek hoe de muziek van Ella Fitzgerald, Frank Sinatra en Sonny Rollins muzikanten in Zwolle tot op de dag van vandaag inspireren.

Ervaar de continue ontwikkeling van de muziek en haar verhaal, aangevuld met beeldmateriaal en live band, de muziek als altijd controversiële kunststroming, de muziek van dissonanten en consonanten, de muziek van passie en uitersten; de muziek van de Jazz.

History of Jazz wordt verteld door ruim 20 gastartiesten die geïnspireerd zijn door, of zelfs samengespeeld hebben mét de grote jazz artiesten uit de geschiedenis van de 21e eeuw, zoals onder andere: Coen Witteveen (Typhoon), Adrienne West (Johnny Griffin, Buddy Tate), Rik Elings (Skymasters, Cultuurschip Thor), Henk Zomer (Chet Baker), Bert Pfeiffer, Joost van Schaik, Ronald Douglas, Nathalie Schaap, Tilmar Junius, Das Sound Kollektive en Plastik Soldiers.

History of Jazz is een samenwerking tussen Stichting Jazz in Zwolle en het Hedon Productiehuis.

Gegevens

Datum:
maart 18
Tijd:
19:00 - 23:30
Website:
https://www.hedon-zwolle.nl/voorstelling/21217/a-history-of-jazz

This website uses to give you the best experience. Agree by clicking the 'Accept' button.