Skip to content

BIOGRAFIE NATHALIE SCHAAP

Nathalie Schaap maakte een verpletterende indruk bij haar eindexamen op het conservatorium. Haar virtuoze combinatie van zang en contrabas bleef niet lang onopgemerkt en zorgde ervoor dat ze al meerdere prijzen in de wacht sleepte ( o.a. tijdens het prinses Christina JazzConcours, de Vriendenprijs van ArtEZ, finaleplek van de Conservatorium Talent Award tijdens Jazz in Duketown).

 Ze is actief met haar eigen projecten Cousin Hatfield en het Medan Trio, waarmee ze meerdere malen door Europa tourde. Daarnaast werkt(e) ze samen met Douwe Bob, Bertolf, Tangarine, het NBE, het Metropole Orkest met Laura Mvula en vele anderen.

Na een opvoeding met veel klassieke muziek waarin zij verschillende instrumenten heeft bespeeld, heeft ze haar liefde voor de stem ontwikkeld. Na iets meer dan een jaar conservatorium begon ze met het spelen van Contrabas, waar ze inmiddels zeer actief mee bezig is.

De start van haar zangcariere is begonnen met klassiek. Ze heeft onder andere les gehad van Maria Acda, Valerie Guillorit, Riekje Bakker, Ineke Vlogtman en Wilma Ten Wolde (Nationaal Kinderkoor).

Na deze periode heeft ze een switch gemaakt van klassieke naar lichte muziek.

Esther Groenenberg heeft haar voorbereid op het conservatorium, waar zij onder andere les heeft gehad van Fay Claassen, Zosja El Rhazi, Ronald Douglas, Adrienne West, Ineke van Doorn, Daniël Samkalden, Buffi Duberman, Henk de Ligt, Ruud Ouwehand, Sanna van Vliet, Rolf Delfos, Marius Beets, Sachal Vasandani & Vera Westera.

Back to top