Berlijnreis 2015 ArtEZ

We zijn met school een week naar Berlijn geweest. Dit was echt fantastisch!

Ik heb ontzettend veel cultuur gesnoven, zo zijn we onder andere naar het Jüdisches Museum,

the Noisy Academy waar we nog een interview hebben gehad met Yasmin Yazz Hadisubrata, we hebben een workshop ‘live electronics’ gehad van Richard Veenstra wat erg interessant was. Daarnaast hebben we nog de Deutsche Oper gezien en Urban Spree (Een heel vet terrein wat na de oorlog door kunstenaars is opgezet, waar ze voor weinig geld konden leven. Er is nu veel kunst maar er zijn ook hele vette clubs en overal is street art en kunst te vinden.).

Het was die dag echt intens lekker weer dus we besloten om bij Watergate te gaan lunchen. Dit is zeg maar een mini paradijs midden in Berlijn. Je hebt er een strand, een zwembad in de Spree, een cocktail bar en lekker eten en hele fijne ligstoelen. Kortom, daar hebben we even goed gebruik van gemaakt (:

De 1 na laatste dag zijn we na weer een vol dagprogramma ‘s avonds naar een sessie geweest in B-flat(een jazzcafe). Er werd gejammt na de opening, die al heel erg goed was. Die muzikanten waren Zo goed! Ik heb echt intens genoten van hun spel.

Nadat ik genoeg moed verzameld had heb ik mezelf weer lekker in het diepe gegooid en besloot om zelf nog in de B flat te gaan zingen!

Dit was best wel spannend maar ik ben enorm blij dat ik het heb gedaan en die ritmesectie was ook zo strak, daar speel je niet zomaar weer mee. Ik heb Alone Together gespeeld, neal begeleidde me en nog meer muzikanten waarvan ik helaas de namen niet meer weet… (dat geheugen van mij werkt ook niet meer op en top…). Ik heb er nog videomateriaal van,

Ik wil sowieso terugkomen in Berlijn, de stad spreekt me enorm aan! Het mooie aan deze stad vind ik dat er zoveel kunst is, iedereen mag gratis zijn of haar kunst openbaar vertonen. Dit zorgt ervoor dat er enorm veel kunstenaars en muzikanten op Berlijn afkomen. De levendige sfeer door de hele stad heen vind ik echt fantastisch en niet te vergeten, de clubs zijn hier ook niet verkeerd!

Dit was sowieso niet mijn laatste keer in Berlijn!