Nieuwjaarsconcert met het Nederlands Blazers Ensemble in het Concertgebouw

De afgelopen twee weken, waarin ik normaal lekker met de familie en vrienden vooral heel veel aan het eten ben, helemaal tot rust kom en weer fris het nieuwe jaar in ga, ben ik nu alleen maar bezig geweest met de voorbereidingen voor het Nieuwjaarsconcert 2014. De week voor het concert was ik in Amsterdam te vinden voor de repetities en voorbereidingen.

Ik was onderdeel van het koor (Consensus Vocalis). We hebben hiermee delen uit de achtste symfonie van Mahler gezongen. Het hele koor bij elkaar was erg overweldigend, het geluid wat uit 48 professionele zangers komt liet mij niet koud.

Fijne samenwerking met het NBE

De samenwerking met het Nederlands Blazers Ensemble ging erg soepel. Ik heb ook een aantal hele toffe en vooral hele goede muzikanten ontmoet. Het concert zelf en de generale waren echt een feestje, het publiek was erg enthousiast.

Het besef dat je in het concertgebouw staat met het Nederlands Blazers Ensemble en mee mag zingen met een fantastisch koor gaf mij een onbeschrijfelijk gevoel!

Live uitzending op radio en TV

Het volledige concert werd live uitgezonden op de radio en s‘avonds uitgezonden op de NPO bij de VARA.  Het is zeker de moeite waard om het concert nog eens terug te kijken!

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/247788/Nieuwjaarconcert.html